Composer/arranger


The Orchestra, live på Louisiana Museum of Moden Art, Humlebæk 2017

“…Det samme kan siges om aftenens mest overbevisende komposition, Kasper Bais ’Pico’, der trods sit afdæmpede præg var et præcist komponeret og dirigeret stykke, skarpt både klangligt og rytmisk, og med plads til dynamik og soli af tenorsaxofonist Lars Møller og guitarist Thor Madsen”.

   - Christian Munch-Hansen, Politiken, oktober 2017

 

The Orchestra, live på Copenhagen Jazzhouse, Kbh 2016

”…Det rådede guitaristen Kasper Bai Andersen til dels bod på med sin kammermusikalsk prægede ’Berlin No. 1’, hvor klarinet, fløjter og piano havde vigtige roller og gav visse associationer i retning af Gil Evans. Denne komposition udgjorde en af aftenens fineste stunder. Og naturligvis fik den det sidste løft med Peter Fuglsangs fremragende klarinetsolo”.

  - Christian Munch-Hansen, Politiken, juni 2016

 

The Orchestra, live på Kvarterhuset, Kbh 2014

“Den 40-årige Kasper Bai Andersen demonstrerede sin erfaring med arrangement med det islandsk inspirerede tonedigt ’Skaftafell’, en klangligt smuk rejse i stemninger med blød messing og dramatiske udbrud, måske med glimt af Smetana og Carl Nielsen”.

   - Christian Munch-Hansen, Politiken, november 2014

 

Aggerbæk Orchestra: Heartbeat (2013)

“…Nu er det med et fuldt orkestreret set up, hvor Kasper Bai har arrangeret strygere og blæsere så det bliver en helt ny oplevelse….Der er N'awlins stemning på nummeret New Orleans, hvor Peter Marott får en hovedrolle med trompeten. Der er swingpjatteri på nummeret I will forget. Der er tilbagelænet jazzpop på Waterfall med Aggerbæk i duet med Sofie Christensen, nattetændt saxofon fra Anders Bast og kromatisk mundharpe fra Alexander Kraglund….Den musikalske ledsagelse er et triumftog. Den er afvekslende og mesterligt skåret. Kasper Bai har en fin fornemmelse for, at bruge de enkelte instrumenter…Heartbeat er et meget anbefalelsesværdigt album!”

 - jazznyt.com, 2013

 

“Danmarks beskedne svar på Jeff Buckley gør det godt på begge album. Så godt, at begge Heartbeats – som findes samlet på en dobbelt-lp – må anbefales. Selv finder jeg dog, at udgaven med den store konstellation repræsenterer et skridt op ad stigen….Konceptudviklingen har simpelthen resulteret i et smukt folk-album med en vokalt og instrumentalt fint afbalanceret klang og tyngde”.

 - Ivan Rod, Gaffa, 2013

 

Aggerbæk: My Oh My (2009)

"… meget afvekslende og flotte arrangementer af Kasper Bai, der spiller guitar i Aggerbæks orkester og viser sig at spænde musikalsk vidt med både gypsyinspiration og renlivet rockende indsatser. …stemmen spiller fint op til den meget billeddannende musikalske baggrund, der giver sangene et stort og helstøbt udtryk…Eksempelvis er strygerne administreret med klædeligt mådehold, så man får den rette filmmusikalske stemning, uden at der går Disney og Hollywood i den…Charmerende og absolut indtagende".

 - Henrik Palle, Politiken 3.12.09

 

“Konceptet spænder over mange vinkler, farver, fra det enkle folk/blue til det mere svulmende med fuld bemanding og ekstra strygere...Læg mærke til Aggerbæk, Kraglund og også Kasper Bai, der har arrangeret så flot”

 - Henrik Wolsgaard-Iversen, Jazz Special dec. 2009

 

“… En blanding der fungerer godt. Ikke mindst pga det yderst velspillende orkester, der bl.a. tæller Århus-kendinge som Ole Visby (sax) og Kasper Bai (guitar). Sidstnævnte står i øvrigt for arrangement af horn og strygere, hvilket er gjort med meget fin fornemmelse for orkestrets lyd og besætning…Elegant og overbevisende”

 - Thomas Bjørnsten, Århus Stifttidende 10.11.09

 

“… Akustisk guitar og strygere er den perfekte musikalske underlægning til det bittersøde nummer.

…My oh my er en meget anbefalelsesværdig plade, der bør hidkalde opmærksomhed fra jazz- og singer/songwriterlyttere, med sans for stor kvalitet.”

- Jazznyt.com, 2009

  

Live Foyn Friis with Strings (2014):

“Strygerarrangementerne står Kasper Bai for…Strygerne føjer udvidende fylde og bredde til Live Foyn Friis’ smukke sangunivers. Det er en betagende plade, hvor sange som Can you live, Dementor og Sailing er store fornøjelser”.”

 - jazznyt.com, 2015

 

---“instrumenteringen med en meget overbevisende rytmegruppe – I nogle numre forenet med en strygekvartet I fine, ikke overlæssede arrangementer af Kasper Bai, og ikke mindst Foyn Friis’ inciterende stemme…Lady Light er et eksempel på, hvor fornemt rytmegruppen og strygerne finder sammen…Genrerne flyder sammen I et samlet, særegent udtryk, der ikke ender som et kludetæppe, men er et konsistent og overbevisende bud på, hvordan rytmisk musik anno 2014 lyder”.

 - Jakob Hassing, Jazz Special, oktober 2014

 

“…Når så bandet og strykekvartetten er utrolig godt sammenvevd, så forlanger jeg ikke så mye mer. Hva slags bås skal så dette plasseres i? For min skyld absolutt ingen - kategorien god musikk holder mer enn lenge for meg.”

 - Tor Hammerø Blogg, 2015


 

Opførelse af Vokseværk for Jysk Ungdoms Symfoniorkester m. kor og solister, Musikhuset Aarhus 2004

“Barnet Oluf forsvinder, manden bliver tilbage. Sådan er det ikke i "Elverskud", men derimod i "Vokseværk" - Kasper Bai musikalske og indholdsmæssige nydigtning af Gades klassiker…

Interessant var det, bl.a. fordi det viste en ung komponist med frodig fantasi, kompositorisk overblik og snilde færdigheder i instrumentationens kunst...velskabt var det, vokseværket, og vækstpotentialerne hos Kasper Bai til at få øje på”.

  - Ole Straarup , Aarhus Stifttidende 05.05.2004